Infrastructuur is een groot probleem in het oosten van Congo. Er zijn geen asfaltwegen, geen grote opslagplaatsen, geen elektriciteitsnetwerk.

Vredeseilanden ondersteunt al jaren La Ligue des Organisations des Femmes Paysannes au Congo (Lofepaco), een koepelorganisatie die 10.000 boerinnen verenigt. Op de grens met buurland Oeganda willen de boerinnen een goed inkomen verdienen met rijstteelt. Ze hebben een magazijn nodig om de zakken rijst veilig te kunnen opslaan.

Livios ondersteunt hun plannen en bouwt mee aan het Congo van morgen.

Lees meer over dit project

Bouw mee aan het
Congo van morgen


Steun dit project

Evolutie van het projectHydrocentrale
Hydrocentrale

De hydrocentrale heeft een tijdje niet gewerkt. De plaat die de rivier gedeeltelijk moet afsluiten om het waterbekken te vullen, bleek niet bestand tegen de enorme kracht van het rivierwater. Ondertussen is er een stevigere metalen plaat geïnstalleerd. Ook de spanningswisselingen op het elektriciteitsnetwerk waren een probleem; nu is er een spanningsregelaar geïnstalleerd. De lampen en machines in de maalderij branden nu opnieuw.
Ingediend door Nele Claeys in augustus 2012

Het magazijn van Lofepaco is in aanbouw

De funderingen van het magazijn in de vlakte van Kyatenga zijn gelegd. Een ploeg van metsers werkt nu aan de ruwbouw. De komende maanden wordt het gebouw afgewerkt. In een andere regio heeft een groep vrouwen van Lofepaco het systeem van 'warrantage' uitgetest en goedgekeurd.
Lees meer...
Ingediend door Nele Claeys in augustus 2012

Nieuw project
Perceel van Lofepaco in Kyatenga

Nu de werken aan de waterkrachtcentrale afgelopen zijn, ondersteunt Livios een nieuwe organisatie, de Liga van Organisaties van Boerinnen in Congo (Lofepaco). De Liga wil een grote opslagplaats te bouwen voor haar leden. Dit gebouw is van groot belang voor de boerinnen: ze willen graag hun zakken rijst veilig en in goede omstandigheden opslaan, zodat ze die rijst in groep kunnen verkopen om een moment dat de vraag groot is en de prijs hoog. Lofepaco heeft al een stuk grond aangekocht en ingenieurs zijn begonnen met het uittekenen van de plannen.
Ingediend door Nele Claeys in januari 2012

Machines draaien op waterkracht

Léopold en Théo, twee collega's van Vredeseilanden in Butembo ontvangen tegelijkertijd een sms en worden daarna gebeld door Daniel Bunambo, de directeur van de Centrale Cooperatie van Noord Kivu (Coocenki). De eerste lamp brandt eindelijk in de maalderij!
Lees meer...
Ingediend door Nele Claeys op 23 oktober 2011

De waterkrachtcentrale is bijna af

De waterkrachtcentrale van de boerenorganisatie Coocenki is bijna af. Binnenkort zal deze centrale de nodige energie leveren om de maïsmaalderij te laten draaien. Maar tijdens de laatste werkdagen wou het weer even niet mee. Net als in België wordt de streek geteisterd door regenvlagen en onweersbuien.
Lees meer...
Ingediend door Nele Claeys op 5 september 2011

Lees meer over de evolutie
 

Partners


Meer info over de sponsorpakketten