Waarom stapt Livios in dit project?

Boeren verdienen meer

Livios heeft zich de afgelopen jaren met succes ontwikkeld tot een erkend online uitgever over alle aspecten van het bouwproces. Pionieren zit bij Livios is de genen. Daarom wil Livios ook vooraan staan in de nieuwe trend rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het gaat immers om meer dan het financieel bedrijfsrendement. Lees er meer over op www.mvovlaanderen.be.

Livios heeft met Vredeseilanden een partner gevonden met een duidelijke visie rond ontwikkelingsproblematiek én die bovendien ook vernieuwend durft te werken.

Boeren verdienen meer. Dat is de slogan van Vredeseilanden. We willen er in de eerste plaats voor zorgen dat boerenfamilies in het Zuiden een goed inkomen hebben. In het oosten van Congo werkt Vredeseilanden daarvoor samen met 8 boerenorganisaties. Op de grens van oorlogsgebied werken zij op verschillende vlakken: goed zaaizaad, kippen, geiten en konijnen verdelen in de dorpen, opleidingen geven, boerencoöperatieves opzetten, vechten voor landrechten, ...

Duurzaamheid is de sleutel van alle acties van Vredeseilanden. We zorgen ervoor dat de activiteiten verdergaan als onze financiële steun afloopt. Zo is er een goeddraaiend kredietsysteem voor zaaizaad en kleinvee opgezet, en willen we boerenbedrijven zelfbedruipend en winstgevend maken. Eén van die voorbeelden is de maïsmaalderij van de landbouwcoöperatieve Coocenki.
www.vredeseilanden.be